Hendrik-Jan Brandenberg nieuwe General Manager Merford Noise Control

"Ik word blij van groei. Dat zorgt voor kansen."

Gorinchem (NL) - Hendrik-Jan Brandenberg (45) is de nieuwe General Manager van Merford Noise Control. Hij volgt daarmee Olivier Wallien op die op 1 november 2016 de fakkel aan hem heeft doorgegeven. Merford Noise Control is internationaal toonaangevend in de beheersing van industriële geluidsproblemen.

Brandenbergs carrière begon in de gebouwenautomatisering op het gebied van meet- en regeltechniek. Ruim 20 jaar werkte hij in diverse functies waaronder die van projectmanager, accountmanager en teamleider, en de laatste vijf jaar als algemeen directeur en aandeelhouder bij Coneco. Dit bedrijf vervaardigt regeltechnische installaties voor nieuwbouw- en renovatieprojecten in opdracht van installatiebedrijven. 

Tijdens zijn werk bij Coneco behaalde Brandenberg een Master in Management & Innovation. Hierbij specialiseerde hij zich in het onderdeel Veranderkunde. Hij beëindigde vervolgens zijn loopbaan bij Coneco en besloot zelf een bedrijf op te richten. Met zijn bedrijf Directio, gespecialiseerd in interim- & verandermanagement, bracht hij zijn studie in de praktijk. Brandenberg adviseerde KMO’s op strategisch, organisatorisch en commercieel vlak met respect voor techniek en de mens binnen de organisatie.  

Het zelfstandig ondernemen wakkerde echter ook een gemis aan. “Als zelfstandig adviseur ging ik slechts af en toe eens langs bij bedrijven. Ik begon het structureel bouwen aan een organisatie te missen. Het samenwerken met een team, het met elkaar doelen stellen voor langere termijn en daar als team naartoe werken en vooral ook de gezamenlijk behaalde successen delen. Al die aspecten zag ik terug in de rol van General Manager bij Merford Noise Control. Voor mij een uitgelezen kans om de overstap te maken naar dit mooie bedrijf.”

Bij Merford Noise Control zal Brandenberg zich bezighouden met de groeistrategie. “Ik heb er veel zin in om samen met het Noise Control-team dit onderdeel van Merford verder uit te bouwen. Persoonlijk word ik blij van groei. Het creëert niet alleen nieuwe mogelijkheden in samenwerking en teambuilding voor collega’s, maar zeker ook commerciële kansen. Een stabiel groeiend bedrijf is een gezond bedrijf. Ik vind het belangrijk om van ieders eigen kracht en talent uit te gaan en zal daar ook ruimte voor creëren.”

Olivier Wallien juicht de komst van Brandenberg als zijn opvolger toe. “De afgelopen drie jaar heb ik met zeer veel plezier gewerkt om het merk Merford Noise Control als een van de vijf businessunits beter op de markt te positioneren, zowel nationaal als internationaal. Dit deed ik samen met een vakkundig en gepassioneerd team, met allemaal hetzelfde doel voor ogen: onze klanten de beste oplossing bieden met vaak net dat beetje meer. Daarbij gingen we geen uitdaging uit de weg. Met veel plezier draag ik nu mijn functie over aan Hendrik-Jan. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij Merford Noise Control met al zijn kennis en expertise verder weet uit te bouwen.”

Contacteer ons
Hendrik-Jan Brandenberg General Manager Merford Noise Control
Hendrik-Jan Brandenberg General Manager Merford Noise Control
Over Merford Noise Control

Merford Noise Control is internationaal toonaangevend in de beheersing van industriële geluidsproblemen. Voor ieder complex probleem levert ze een complete oplossing. Merford staat garant voor innovatieve, op maat gemaakte en kwalitatief hoogwaardige toepassingen. Hierbij past zij geïntegreerde technologieën toe op het gebied van geluid, ventilatie, materiaal en warmte. Daarbij o.a. gebruikmakend van de nieuwste akoestische technieken zoals anti-geluid. Het bedrijf investeert continu in kennis. Zo beschikt zij over een akoestisch laboratorium waar zij testen voor klanten uitvoert. Het laboratorium voldoet aan de Europese standaard NEN-EN-ISO 10140 voor het meten van de geluidisolatie en NEN-ISO 354 voor het meten van de geluidabsorptie. Merford Noise Control richt zich met haar activiteiten op bedrijven in de machine- en apparatenbouw, de energie- en olie & gassector, de automotive en industriële sector.

Merford Noise Control
Franklinweg 8
4207 HZ Gorinchem (NL)